Mountainbiken in Salzkammergut Oostenrijk

Salzkammergut, het mooiste gebied in Oostenrijk voor gevarieerde mountainbike tochten. Met mooie trials, maar ook glooiende alpenweiden en riviertjes die uitmonden in één van de vele meren. In deze regio hebben we prachtige routes uitgezet voor zowel dames als heren bikers. Vanuit het centraal gelegen Bikehotel Agathawirt in Bad Goisern ga je met begeleiding van een ervaren Onyva gids prachtige ritten rijden door de mooiste delen van deze unieke regio van Oostenrijk.  Klimmen waar nodig maar ook genieten van de omgeving en stoppen op de mooiste plekken voor het uitzicht of een lunch/koffie stop. De ruime luxe kamers, de uitstekende keuken, service en ambiance van Bikehotel Agathawirt maken deze mountainbike vakantie compleet.

Jaarlijks wordt de bekende Salzkammergut Trophy gereden. De langste en zwaarste eendaagse  wedstrijd van 200 km en ruim 7000 hm start in Bad Goisern. Delen van deze route zitten in ons programma.

 • dscf5781

   

 • Viehberg1
 • Salzkammergut- Ewige Wand - Goisern
 • salzkammergut-see-panorama-750x410

Programma


 • Binnenkort worden de data voor 2018 bekend gemaakt.

  Voorkeurs data voor groepen? Laat het even weten.

  Groepskorting!

  Prijs € 620,– pp.

  Prijzen voor 2 pers. kamer.

  Toeslag eenpers. kamer: € 57,–

  img-20160728-wa0000
 • Inclusief

  -7 overnachtingen op basis van halfpension

  -5 ritten olv een gids van Onyva

  -Incl entree Bike Arena

  -Sleutel clinic

  -4-gangen diner

  -gratis WiFi

  -Werkplaats met gereedschap

  -afgesloten stalling en afspuitplaats

  -vrij gebruik van sauna en zwembad

  -gratis was service

 • Exclusief

  -heen- en terugreis

  -reis/annuleringsverzekering

  -lunches

  -dranken.

   

  6601-620x416-c-x50-y50

In het voorjaar van 2017 wordt een clinic georganiseerd voor de Onyva Salzkammergut deelnemers op het parcours van Schoorl.

We geven dan een beeld van de te verwachten omstandigheden en tips over rijtechnieken en technische staat van de fietsen. Er kan op vrijwillige basis worden deelgenomen aan de clinic. Deelname aan de clinic is kosteloos.

 • Hotel Agathawirt
 • Salzkammergut-Mountainbiking
 • hallstatt-salzkammergut-ausflug-750x410
 • Landhotel-Agathawirt-Pool
 • 1410733861_DSCN0830


Dagindeling


We starten om 9.30 uur. We zijn we rond 15.00/15.30 uur weer terug in het hotel. Onderweg houden we een koffie-lunchstop. Bij terugkomst worden de fietsen nagekeken met technisch support van de begeleiding, zodat de volgende dag met goed materiaal gestart kan worden. Napraten en briefing voor de volgende dag doen we in de gezellige Bikersroom of in de zonnetuin bij het zwembad.

 • Gossau See
 • Ewige Wand


Ritten


Zaterdag: Aankomst Hotel Agathawirt.

Zondag: Erich tour. ± 1000 hm. Deze tocht is door ons samengesteld met een lokale gids. Een hele mooie openingstour die niet al te zwaar moet zijn en je een indruk geeft van wat er te verwachten valt in de komende week. De afdaling langs de Rettenbach is onvergetelijk.

Maandag: Kaiser tour. (variant) 1300 hm  Ook deze tour is door ons samengesteld. We rijden de bekende Ewige-Wand en passeren het uitzichtpunt op de Dachstein gletsjer.

Dinsdag: Bike Arena  209 hm. 20 km → Hotel. Verbeter je rijtechniek op dit parcours. Je kan zelf een route kiezen qua moeilijkheidsgraad. Instructies van de begeleiding. Relax tour na de Bike Arena. (Hochmuth ronde 600 hm).

Woensdag: Rust dag. De dag naar eigen inzicht invullen. Er zijn heel veel bezienswaardigheden te bezoeken, zoals het toeristische meer-dorp Hallstatt, de Zoutmijnen of de Eishölen. Een bezoek aan Salzburg (65 km) is ook zeer de moeite waard. Je wordt hierover geïnformeerd. Aan het eind van de dag kan op vrijwillige basis deelgenomen worden aan de sleutel Clinic in de werkplaats van het Hotel. Hulp wordt geboden bij eventuele reparaties. Wil je een tochtje fietsen? Kan ook. Routes zijn beschikbaar, zowel op kaart of GPS.

Donderdag: Plassenrunde.  1480 hm. Vanuit het meer-dorp Hallstatt rijden (klimmen) we dit mooie gebied in. Voldoende drinken meenemen is een must want de klim is lang maar prachtig. Veel foto momenten. De snelle afdaling naar Gossau vraagt aandacht en goede remmen.

Vrijdag: Raschberg tour. (variant)  1700 hm. Het klapstuk van de week. Technisch klimmen en dalen. Een mooie afsluiter van een actieve week in Salzkammergut.

Zaterdag: Na het ontbijt afscheid en vertrek.


Gemiddelde reistijd vanaf Utrecht is 9.30 uur. Zie; MAP 24. Een 10 dagen wegenvignet voor Oostenrijk is verplicht. Aan de grens verkrijgbaar. € 8,70   Of bij ANWB online bestellen. € 11,65 We raden aan een annuleringsverzekering af te sluiten.

Salzkammergut/Aanvragen/Info

Voorwaarden reizen.

Verslag Peter 2016

Onyva clinics, optimaal met Amacx energiedrank van Duursport.

Copyright Onyva (website) Erik Boschman (foto’s)
Tel: 0224582505
mail:info@onyva.org